Problematyka demencji: diagnoza, leczenie, wsparcie.
Choć wielu z nas dba o linię i zdrowe odżywianie, podczas świąt odrzuca codzienne przyzwyczajenia żywieniowe oraz z przyjemnością oddaje się radości spożywania stereotypowych potraw. W każdym domu wynajdziemy przepis na święta, inaczej zestaw potraw, które powinny na stole widnieć – sprawdź ANCHOR. Boże Narodzenie to okres zimowego mrozu, bodajże w następstwie tego serwowane na stoły potrawy są bardziej kaloryczne. Mięsne wypiekanie, pasztety, kaczka z jabłkami, schab ze śliwkami, ryby smażone, marynowane – to standardowe potrawy świąteczne. Barszcz czerwony, zupa grzybowa to także świąteczne zupy. Wielkanoc przypada w okresie wiosennym, potrawy są wobec tego może mnie kaloryczne, jednak z kolei te święta nazywane są jajecznymi i mięsnymi – ANCHOR. Jajka w rozmaitych postaciach, a po święceniu mięsa, kiełbachy, szynki, sałatki panie domu serwują swoim gościom. I tu występuje zupa w jednej z głównych ról – musi to być żur z białą kiełbasą lub biały barszcz – w zależności od regionu – my polecamy także ANCHOR. Wynika z tego, że jesteśmy narodem, jaki przywiązuje rangę do tradycji kucharskich, choć na świątecznych stołach pojawiają się nowinki ze obecnych czasów, niechętnie jednakże zmieniamy nasze przyzwyczajenia w tym zakresie.
1. Artykuł
2. Subskrybuj
4. Informacje
5. Przejrzyj